3 grafikon, melyek szerint nemesfém rali következhet

Az utóbbi néhány nap fordulópont lehet a világ tőzsdéinek trendjeidben. A részvénypiaci indexek globálisan elindultak lefelé. Amennyiben tényleg elfogyott a lendület és nem csak átmeneti megtorpanásról van szó, a tőzsdék visszaesése a nemesfémek emelkedő trendjét idézheti elő.

forrás: pixabay.com

A mai posztban három nemesfémekkel kapcsolatos grafikont mutatok be, melyek a technikai elemzés szerint emelkedő trend küszöbén állnak. Az árfolyamok kitörtek a fontos ellenállásszintről, egy bikapiaci trendet prognosztizálva.

Górcső alá vesszük ezeket a grafikonokat, és megpróbáljuk előre jelezni a tréderek várható viselkedését a piacon a következő hetekben, hónapokban.

Aberdeen Standard Physical Precious Metals Basket Shares ETF (GLTR)

Ha nemesfémekről van szó, a profi kereskedők körében népszerű ETF-ek kerülhetnek előtérbe. Az egyik népszerű nemesfém ETF az Aberdeen Standard Physical Precious Metals Basket Shares ETF (GLTR).

Ha valaki még nem találkozott ezzel a termékkel: az alap négy nemesfém árfolyamát követi: arany, ezüst, platina és palládium. Ha az alábbi grafikont megnézzük, azt látjuk, hogy ez az ETF kb. másfél éve erősen felfelé irányuló trendben mozog.

A márciusi visszaesést követően az elmúlt néhány hétben szépen visszajött az árfolyama, kvázi egy V alakú mélypontot követően visszatért a korábbi emelkedő trendbe. Az 50 és a 200 napos mozgóátlag viszonya az emelkedő trend folytatását jelentheti.

forrás: StockCharts.com

Ezüst

Az egyik legnépszerűbb instrumentum a tréderek körében az ezüst lehet ezekben a hetekben. Mint az alábbi grafikon mutatja, az iShare Silver Trust (SLV) árfolyama kitört a 200 napos mozgóátlag ellenállásszintjéről.

A szaggatott vonallal jelzett oldalazó trend és a 200 napos mozgóátlag szinte megegyezik. Ez a konszolidáció végét jelentheti, és ha megnézzük az 50 napos SMA vonalat, akkor az látjuk, hogy szépen zárkózik fel az előbb említett két értékhez.

Kockázatkezelés szempontjából a stop-loss szint minden bizonnyal valahol 15,8 dollár környékén alakul, mely védelmet nyújt egy hirtelen piaci fordulat esetén.

forrás: StockCharts.com

Pan American Silver Corp. (PAAS)

Az ezüst előtérbe kerülésével érdemes odafigyelni az ezüst bányászásával és feldolgozásával foglalkozó vállalatokat. A Pan American Silver Corp. több ezüstbányát is működted Dél-Amerika szerte.

Ha megnézzük a vállalat részvényének árfolyam grafikonját, láthatjuk, hogy a 200 napos mozgóátlag (piros vonal) egy fontos szintet jelentett a megbízásokat illetően.

Az 50 és a 200 napos mozgóátlagok dupla keresztezése (körrel jelölve), valamint az idei rekord árfolyam megdöntése hosszú távú bikapiaci trendet jelez elő.

A stop-loss szintet valahol a szaggatott vonalakkal jelzett trend alá tehetik a kereskedők az alkalmazott stratégia és a vállalt kockázat függvényében.

forrás: StockCharts.com

Összegzés

Amikor a tőzsdék elvesztik lendületüket, és az indexek elindulnak lefelé a nemesfémek jelenthetik a menekülőutat. Az elmúlt hetek bikapiaca könnyen lefordulhat a napokban, megteremtve a lehetőséget az arany és más nemesfémek középtávú emelkedésének.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találod, akkor kedveld be és oszd meg Facebook-on! Várom a véleményeket, tapasztalatokat a hozzászólásokban.

 

Kapcsolódó cikkek:

A cikkben szereplő elemzések, stratégiák és ajánlók nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy befektetési elemzésnek. Nem adunk ajánlatot befektetésre, értékpapírok jegyzésére, vásárlására vagy eladására.

A bejegyzés tartalma a szerző szubjektív véleménye, nem közvetít pénz- vagy tőkepiaci szolgáltatást. A posztban olvasható információ kizárólag tájékoztató jellegű, a befektetési döntéseket minden felelős személy saját maga hozza meg. Ezeknek a döntéseknek a felelőssége nem hárítható át a fixhozam.hu oldal szerzőjére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.