Bitcoin stratégia medvepiacra

Most, hogy Bitcoin árfolyama elérte az aktuális medvepiaci trend mélypontját, eljött a hozamvadászok ideje. Ha nem riadsz vissza az extrém magas kockázattól, és van némi likvid tőkéd, aminek az elvesztése nem okoz gondot, most érdemes lehet Bitcoinba fektetned. Nagyon megosztja az internet népét a Bitcoin az utóbbi hónapokban. A többség már kezdte temetni, mások még mindig kitartanak mellette. Ebben a cikkben megosztok egy stratégiát, amivel belevághatsz a Bitcoin befektetésbe.

forrás: cryptocurrencynews.com

A cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak. Mielőtt tovább olvasnád ezt a cikket, kérlek, olvasd át korábbi cikkeimet is a Bitcoinról:

Azért kérlek erre, mert ezekben már leírtam, hogy mennyire kockázatosnak tartom a kriptovaluta kereskedést. A rendkívül alacsony árfolyam ellenére a Bitcoin továbbra is KIEMELTEN KOCKÁZATOS ESZKÖZ. A portfóliód 2 %-nál többet semmilyen körülmények alatt ne invesztálj bele. Akkor sem, ha valami neves blog, vagy híres befektető oldalán azt olvasod, hogy a Bitcoin tuti biznisz.

Az elmélet és a stratégia

Elméletem szerint most kell venni Bitcoint, ha be akarsz fektetni. El is magyarázom miért. Ha megnézzük a Bitcoin árfolyamát egy évre, valamint hat, három és egy hónapra visszamenőleg, láthatjuk, hogy a kilengések egyre kisebbek és ritkábbak.

forrás: portfolio.hu

Ez jelzi a trend várható megfordulását. A grafikon kiegyenesedése azt jelenti, hogy a piac megnyugodott és nem várható további rohamos eladási hullám. Ahogy tartósan elkezd az árfolyam stagnálni, nem kell további jelentős árfolyameséstől tartani.

forrás: portfolio.hu

Ez ösztönözni fogja a befektetőket, hogy elkezdjék vásárolni a digitális devizát. Ez egy kitörésben látszódni is fog a következő egy hónapon belül.

forrás: portfolio.hu

Amennyiben ez tényleg bekövetkezik, ez egy vételi jelzés lesz a spekulánsoknak, hogy elindult az új trend. A befektetések mértékének további növekedését fogja eredményezni az emelkedő árfolyam, akár 30-50%-ot is emelkedhet a Bitcoin értéke rövidtávon (3 hónap)

forrás: portfolio.hu

Ha viszonylag óvatos szeretnél lenni, akkor ezután meg is válasz a Bitcoin készletedtől és boldogan könyveled el a 30-50 százalékos hozamot negyedév alatt. Egyrészt azért, mert várhatóan lesz egy kis korrekció a gyors árfolyam emelkedés után, ami csak csökkentené a profitod.

Másrészt azért, mert bár egy emelkedő trend meghozza a befektetői kedvet, ne felejtsd el, hogy a Bitconról van szó. Az is elképzelhető, hogy sokan az 5 000 $ körüli árfolyamra várnak, hogy kis veszteséggel vagy némi haszonnal túladjanak a virtuális valutájukon.

Ez persze nem túl valószínű, ugyanis aki az elmúlt egy évben fektetett be, azt nem húzza ki a bajból egy 5 000 dolláros árfolyam. Az elméletem szerint körülbelül 4500 és 5500 dollár között fog mozogni a Bitcoin árfolyama 3 hónap múlva. Akkor fogok majd írni egy visszatekintő cikket, amelyben ki fogom elemezni a történteket és azt, hogy mennyire volt az előrejelzés helyes, illetve téves. Ez a cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak. Saját szubjektív elméletemet osztottam meg, csak saját felelősségre fektess bármilyen eszközbe! Ismétlem: a Bitcoin kiemelten kockázatos!

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találod, akkor kedveld be és oszd meg Facebook-on! Várom a véleményeket, tapasztalatokat a hozzászólásokban.

 

 

 

Szeretnél hetente összefoglalót kapni a legfrissebb cikkekről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek:

2 hozzászólás “Bitcoin stratégia medvepiacra” bejegyzéshez

  1. Ha megnézem a grafikont, akkor a szeptember és novemberben igazán nyugodt volt a piac és aztán ismét leszakadt. Miért éppen most, mikor 2 hete esik, lenne kiegyenlített az árfolyam? Vagy csak én látom rosszul?

    1. Üdv!

      Köszi az észrevételt. Valóban esett az elmúlt két hétben, de már közel sem olyan mértékben mint előtte. Most egy lassú lefelé irányuló trenden van túl a Bitcoin és az a kitörés amiről a cikkben írtam, tegnap be is következett: 10%-os ralit produkált. Ha nem fog jelentősen visszaesni a héten, akkor szerintem január elejétől folyamatosan fog emelkedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.