Újabb felhasználási lehetőségekkel bővül az NHP Hajrá

Július 2-án jelentette be az MNB, hogy kibővíti a 2020 áprilisában indított Növekedési Hitelprogram Hajrá névre keresztelt konstrukció felhasználási lehetőségeit. A döntés értelmében további támogatásra számíthat a hazai kkv szektor, és a lakásszövetkezetek, társasházak is jól járnak.

forrás: MNB.hu

A hazai vállalkozásokat segítő program fontos szerepet játszott a 2008-ban kirobbant válság utáni gazdaság helyreállításában. 2013-as indulása óta mintegy 50 000 hazai kis- és középvállalkozás jutott 3400 milliárd forintnyi kedvező forráshoz.

A koronavírus járvány több ágazat szereplőit küldte padlóra, illetve csőd közeli helyzetbe. Különösen nagy bajba kerültek a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozások. 2020. április 20-án indított az MNB a Növekedési Hitelprogram új konstrukcióját 1500 milliárd forintos keretösszeggel.

Az NHP Hajrá az eddigieknél is kedvezőbb finanszírozási feltételeket és szélesebb körű felhasználást biztosít a hazai kkv-k számára. Annak érdekében, hogy a vállalkozások még kedvezőbb feltételekkel vehess égigénybe a támogatást, az MNB tovább szélesíti a felhasználási lehetőségeket.

A döntés értelmében a hazai kis- és középvállalkozások ezen túl külföldi terjeszkedéseikhez, beruházásaikhoz is felhasználhatják a program nyújtotta finanszírozási lehetőségeket, kedvező hiteleket.

A társasházak, lakásszövetkezetek is pályázhatnak korszerűsítésre, energetikai fejlesztésekre pl. napelem rendszerek, napkollektorok telepítésére, fűtéskorszerűsítésre, szigetelésre, stb. a program keretein belül.

Összegzés

Az NHP már eddig is több tízezer hazai kkv kedvező finanszírozását tette lehetővé 2013 óta, ezen túl pedig még szélesebb körben felhasználható a program nyújtotta támogatás.

Az energiatakarékossági beruházások támogatása pedig kimondottan örvendetes, ezzel a lakosság jelentős része is részesül a támogatásban.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találod, akkor kedveld be és oszd meg Facebook-on! Várom a véleményeket, tapasztalatokat a hozzászólásokban.

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.