EUR/USD, GBP/USD és EUR/GBP technikai elemzés – Devizapiaci körkép

A mai posztban 3 devizapár technikai elemzése olvasható: EUR/USD, GBP/USD és EUR/GBP némi fundamentális kiegészítéssel.

forrás: pixabay.com

EUR/USD

Az euró jelenleg egy néhány hete óta tartó szűk tartomány alján tartózkodik, melynek támaszszintje 1.0768-78 közötti alakul. Ezt a támaszszintet erősíti a március végi 1.0636-os mélypont óta tartó emelkedő trend.

A támaszszint visszatesztelése következhet, amennyiben árfolyam sikeresen áttörné a támaszt, megerősítve a napi záró szintekkel. Ellenkező esetben a lendületet vehet, hogy kitörjön az 1.10 ellenállásszintből, és tesztelje a március 27-i 1.1147-es csúcsot.

forrás:dailyfx.com

Amennyiben meredeken törné át a támaszszintet, jó eséllyel célba venné a 2017. januári 1.0340-es mélypontot.  A trend nagyságrendje és az euró általános gyengülése miatt bekövetkező paritás valószínűsíthető.

Ha a hosszú távú trendet figyeljük meg, akkor látható, hogy 2001 óta tart egy emelkedő trend, ami kifulladni, és akár megfordulni látszik a 2018. januári eleji sikertelen kitörés óta. Ezt erősíti meg a 2008. március óta tartó lefelé irányuló trend is.

Összegzés

  • A márciusi támaszszint áttörése tartós lefelé mutató trenddé alakulhat
  • Megfordulni látszik a hosszú távú emelkedő trend
  • 2008 márciusa óta lefelé irányul trend tovább folytatódhat

GBP/USD

Az angol font árfolyamát most elsősorban a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hírek, fejlemények, illetve a Brexit körüli feszültség mozgatja. Londonban a járvány terjedése drasztikusan lassult az elmúlt napokban, ami arra ösztönözheti a miniszterelnök Boris Johnsont és kabinetét, hogy sürgessék London újranyitását.

Tovább húzódik az EU és Nagy-Britannia kereskedelmi megállapodása, a felek kezdenek kifutni a június 30-ig meghosszabbított határidőből. A feszültség továbbra is fennáll, a Britek szerint az EU követelései túlmutatnak a más országokkal kötött kereskedelmi egyezményeken.

A GBP/USD elérte az áprilisi 1.2166-os mélypontot tegnap, mielőtt visszapattant az 1.2200 körüli szintre. A csökkenő napi csúcsok sorozata előrevetíti az április mélypont újra tesztelését, ugyanakkor a CCI indikátor szerint a piac a március közepe-vége felé jellemző túladott zónában mozog, akkor 1.1500 árfolyamon jegyezték a fontot a dollárral szemben.

GBP/USD napi árfolyam grafikon (2019. október – 2020.05.15)

forrás: dailyfx.com (nagyításhoz klikk a képre)

EUR/GBP

Az EUR/GBP április eleje óta tartó ellenállásszintet tesztel, melyről szerdán ismét visszafordult. A minták alapján valószínű, hogy ismét megpróbálkozik a kitöréssel, bár a CCI indikátor szerint a devizapár erősen a túlvett tartományban tartózkodik.

EUR/GBP napi árfolyam grafikon (2019. október – 2020.05.15)

forrás: dailyfx.com (nagyításhoz klikk a képre)

Összegzés

  • A GBP valószínűleg folytatja a támaszszintek tesztelését
  • A Koronavírussal és a Brexit-tel kapcsolatos hírek erősen befolyásolják a GBP árfolyammozgását

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találod, akkor kedveld be és oszd meg Facebook-on! Várom a véleményeket, tapasztalatokat a hozzászólásokban.

 

Kapcsolódó cikkek:

A cikkben szereplő elemzések, stratégiák és ajánlók nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy befektetési elemzésnek. Nem adunk ajánlatot befektetésre, értékpapírok jegyzésére, vásárlására vagy eladására. A bejegyzés tartalma a szerző szubjektív véleménye, nem közvetít pénz- vagy tőkepiaci szolgáltatást.

A posztban olvasható információ kizárólag tájékoztató jellegű, a befektetési döntéseket minden felelős személy saját maga hozza meg. Ezeknek a döntéseknek a felelőssége nem hárítható át a fixhozam.hu oldal szerzőjére.

forrás: dailyfx.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.