Mi az a virtuális tréderszoba?

Egyre jobban terjed a brókercégek körében a virtuális tréderszoba szolgáltatás, mely a saját számlával rendelkező ügyfelek részére elérhető. Van ahol külső ügyfelek és igénybe vehetik, ám többnyire számukra fizetős. De hogyan kell ezt elképzelni? A mai bejegyzésben ezt mutatom be.

forrás: pixabay.com

Lehet, hogy hallottál már a virtuális tréderszoba szolgáltatásról, mely néhány éve robbant be a devizakereskedés és a tőzsde világába. Hasonló a szignál szolgáltatáshoz, ám annál komplexebb, oktató jellege miatt.

A szignál szolgáltatás kimerül abban, hogy kapsz egy vételi és egy eladási jelzést adott instrumentumra, és ha bejött a tipp, akkor nyereséget realizálsz. A tréderszoba ezzel szemben egy élő prezentáció tulajdonképpen.

A vezető tréder egy élő online közvetítés során elemzi a piacot, stratégiát állít fel, mindezt néhány órán belül. Közben az eseményeket kommentálja, tehát meg is magyarázza, hogy mit és miért csinál.

Kinek ajánlott a virtuális tréderszoba szolgáltatás?

Leginkább azoknak a kezdő kereskedőknek, akik frissen végzett tanfolyammal a zsebükben még nem érzik magukat elég felkészültnek, hogy teljesen önállóan vágjanak bele a kereskedésbe.

Azon haladó tréderek is profitálhatnak a szolgáltatásból, akik már gyakorlott kereskedők, ám saját stratégiájuk még nincs teljesen kifejlesztve, vagy eddigi eredményeik nem hozták az elvárt szintet.

A legfontosabb témakörök, melyekben bővíthetik tudásukat a szolgáltatásra jelentkezők:

  • piacelemzés
  • stratégiaalkotás
  • kockázatkezelés
  • időzítés
  • tőkemenedzsment

Menyibe került? Megéri egyáltalán?

Általában fix havidíjas, előfizetéses rendszert alkalmaz a legtöbb bróker, és az esetek többségében a saját számlás ügyfeleknek ez ingyen van egy bizonyos kereskedési volument teljesítése esetén.

Magyarországon kizárólag az angol brókercég, a Blackwell Global függő ügynöke, a St Mrc Kft. kínál virtuális tréderszoba szolgáltatást, ők 15 000 Ft-ot kérnek havonta.

Mindenképpen megéri tehát, mert a befizetett összeg hamar megtérülhet, sőt bizonyos feltételek teljesülése esetén akár teljesen ingyenes is lehet.

Van bármilyen feltétele a jelentkezésnek?

Nincs, bárki jelentkezhet, ugyanakkor kezdőként érdemes előtte legalább a kezdők számára meghirdetett tanfolyamot elvégezni, de ajánlott a haladó kurzuson való részvétel is.

Ha tanfolyam nélkül próbáljuk, akkor nem fogjuk érteni, amiről a vezető tréder beszél az elő kereskedés közben, ezért úgy érzethetjük, hogy a szolgáltatás haszontalan.

Tapasztalt kereskedők már érteni fogják az elemzéseket, és a kereskedés mögött álló stratégiákat. Ők egész nyugodtan jelentkezhetnek anélkül, hogy előtte részt vettek volna a képzéseken.

Ha további részletekre is kíváncsi vagy a tréderszoba szolgáltatással kapcsolatban, akkor egy webináriumi felvételt is megtekinthetsz, melyhez a jelentkezést IDE kattintva tudod leadni.

Összefoglalás

A virtuális tréderszoba tehát egy kereskedői szoba, ahol élőben követheted nyomon a profi tréderek elemzéseit, azokat oktató jelleggel kommentálják, így első kézből tanulhatod meg a paci folyamatokat, összefüggéseket.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találod, akkor kedveld be és oszd meg Facebook-on! Várom a véleményeket, tapasztalatokat a hozzászólásokban.

Kapcsolódó cikkek:

A cikkben szereplő elemzések, stratégiák és ajánlók nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy befektetési elemzésnek. Nem adunk ajánlatot befektetésre, értékpapírok jegyzésére, vásárlására vagy eladására.

A bejegyzés tartalma a szerző szubjektív véleménye, nem közvetít pénz- vagy tőkepiaci szolgáltatást. A posztban olvasható információ kizárólag tájékoztató jellegű, a befektetési döntéseket minden felelős személy saját maga hozza meg. Ezeknek a döntéseknek a felelőssége nem hárítható át a fixhozam.hu oldal szerzőjére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.