Hogy zajlik a befektetési tanácsadás?

Ha még sose vettél részt befektetési tanácsadáson, akkor joggal merül fel benned a kérdés, hogy vajon hogy is néz ki egy ilyen konzultáció. Ez Magyarországon nem olyan általános jelenség, mint nyugaton, ahol a pénzügyi vagy befektetési tanácsadó olyan fontos, ha nem fontosabb szerepet tölt be az emberek mindennapi életében, mint az orvosuk, ügyvédjük vagy könyvelőjük.

forrás: http://quickloansyye.com

A pénzügy is egy szakma. Ha lebetegedsz, nem próbálod meg magad kitalálni, mi lehet a kór és írsz fel magadnak gyógyszereket találomra. Ugyanígy kéne cselekedned pénzügyeiddel kapcsolatban is. Aki nem ért hozzá, jobb, ha szakemberhez fordul. A befektetések világában ez fokozottan igaz, mert nem mindegyik befektetés kockázatmentes, sőt vannak kiemelten kockázatos eszközök. Ha nem értesz ezekhez, komoly összeget bukhatsz.

Ha az ismeretségedben nincs olyan, aki ajánlani tudna egy befektetési tanácsadót, akkor magadnak kell keresned. Olyat válassz, aki leinformálható referenciával és valós véleményekkel hirdeti magát. A legtöbb tanácsadónak van Facebook oldala vagy csoportja. Kérj véleményeket az ügyfelektől.

Miután megtaláltad a megfelelő tanácsadót leszervezitek a találkozót és kezdődhet a konzultáció. Akinek ez a szitu új, némileg feszélyezve érezheti magát az elején. Mégis csak egy idegen fog a pénztárcájában turkálni, de amint kialakul a bizalom ez el fog múlni. Ez egy bizalmi szakma. Ha nem bízol meg a tanácsadóban, inkább ne erőltesd és keress másikat.

Amikor sikerül levetkőzni a gátlásaidat és nyíltan tudsz beszélni a keresetedről, kiadásaidról rátérhettek a pénzügyi célokra. A rendelkezésre álló tőke, illetve a havi megtakarításod alapján már lesz kiindulópont. Tovább fog szűkülni a kör, amikor megbeszélitek mennyi idő múlva lesz szükséged a pénzedre. A vállalt kockázat fényében már konkrét eszközöket, termékeket fog tudni javasolni. Sikeresen összerakjátok a portfóliót, majd segít adózási kérdésekben is.

Egy ilyen konzultáció általában egy-két órában valósul meg, amiért neked óradíjat kell fizetned. Elég változó a tarifa, de körülbelül 15-20 ezer forinttal számolj.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találod, akkor kedveld be és oszd meg Facebook-on! Várom a véleményeket, tapasztalatokat a hozzászólásokban.

 

Szeretnél hetente összefoglalót kapni a legfrissebb cikkekről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek:

5 tipp, hogyan kerüld el az átveréseket

7 ok, miért keress befektetési tanácsadót

Milyen a jó befektetési tanácsadó?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.